Promovohet libri “Burg në liri” i autorit Hysen Haxhiaj

01.10.2015

 

Promovohet libri “Burg në liri” i autorit Hysen Haxhiaj

01.10.2015

Në datën 1 Tetor 2015, në  sallën e Akademisë së Shkencave  u organizua promovimi i Librit “Burg në Liri”, i autorit Hysen Haxhiaj.

untitledNë këtë promovim morën pjesë personalitete të vendit, profesorë, artistë, të afërt, miq  dhe shokë të autorit. Njëkohësisht ishin të pranishëm deputetë të Kuvendit të Shqipërisë, Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit z. Bujar Leskaj, z.Bedri Çoku, etj. I konceptuar si një libër me përmbledhje në vite, publicistika, ese dhe  poezi, në fokus  të këtij libri evidentohet qëndresa  e njerëzve më të mirë të këtij vendi  përballë diktaturës  komuniste, vuajtjet dhe persekutimi i tyre. Libri  të trondit, si me historinë origjinale të fakteve  rrënqethëse  nga jeta në diktaturë, hetuesia, burgu, internimi etj, ashtu  edhe nga paraqitja  me ngjyra  bardhë e zi të ferrit të Spaçit, Ballshit apo Qafë Barit.  Poezitë e Haxhirajt janë diej  të vegjël të dalë nga shpirti  ku njerëzit e zhgënjyer mund të ngrohin veten në ditët e egra të acarit shqiptar. Vargje të figurshme të ngarkuara me metafora dhe filozofi autentike, me një muzikalitet dhe frymëmarrje bashkëkohore. Poezi  si ajo për motrën, bashkëshorten, shkrimtarëve komunist, babait, poema Mallakastër, të zgjojnë  emocione për forcën artistike dhe ndjeshmërinë e thellë. Është një libër i ngarkuar me mesazhe të fuqishme për të sotmen, por më tepër për të ardhmen.