Jeta Sociale

Në datën 30 janar 2018, Kryetari i KLSH, zoti Leskaj priti në zyrën e tij Profesorin, studiuesin, specialistin e këngës popullore dhe të polifonisë z. Bajram Lapi. Profesor Lapi prej dekadash ka studiuar rregullisht polifonine labe e toske
30 Janar, 2018
Aktori Kabashi performoi përpara publikut një cikël poemash me titullin “Ah moj demokraci!”.
17 Nentor, 2017
Në datën 9 nëntor 2017, të gjithë audituesit e KLSH vizituan ekspozitën e piktorit Edi Kojani, në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar
09 Nentor, 2017
Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit z.Bujar Leskaj priti në një takim atdhetarin, ish të përndjekurin politik dhe shkrimtarin vlonjat, z.Memisha Gjonzeneli.
09 Gusht, 2017
Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit, z.Bujar Leskaj priti në një takim ish-të përndjekurin politik, z.Xhevit Ormeni, përfaqësues i Shoqatës së ish-të përndjekurve të Vlorës.
09 Gusht, 2017
15 Prill, 2017
Në datën 22 tetor 2016 në qytetin bregdetar të Sarandës u organizua një aktivitet me rastin e 70 vjetorit të incidentit të Kanalit të Korfuzit ku humbën jetën 45 marinarë britanikë .
24 Tetor, 2016
Në datat 20-22 qershor 2016, në përfundim të Konferencës së Katërt Shkencore Vjetore të KLSH “Mbi Analizën e Riskut” u zhvillua ceremonia e promovimit të librit të z.Nuredin Skrapari “Tragjedia e Inteligjencës së naftës”
24 Qershor, 2016
Deputet i Parlamentit Evropian, Zv/Kryetar i Komisionit të Kontrollit të Buxhetit të këtij Parlamenti, anëtar i Komisionit të Tregut të Brendshëm dhe Mbrojtjes së Konsumatorit si edhe anëtar i Komisionit Parlamentar të Stabilizim-Asociimit BE-Shqipëri.
20 Qershor, 2016
Në datë 11 qershor, Kryetari i KLSH-së zoti Leskaj priti në zyrën e tij në një takim miqësor një nga ish të përndjekurit politik, z. Demir Pojani,në takim mori pjesë edhe z. Mirosh Bogdo, auditues i lartë në KLSH.
13 Qershor, 2016
Më datë 16 janar 2016, Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit priti në zyrën e tij shkrimtarin e mirënjohur z. Koço Kosta, i cili është edhe autori i romanit të ndaluar “Ata të dy e të tjerë”.
16 Mars, 2016
Me datë 9 shkurt 2016 Kryetari i KLSH priti në zyrën e tij 2 ish futbolliste të njohur të Shqipërisë në vitet 1970-1980 z. Shyqyri Ballgjini dhe z. Iljaz Çeço.
09 Shkurt, 2016
Në datën 18 dhjetor 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj takoi në ambientet e institucionit, regjizorin, karikaturistin, piktorin dhe aktorin Bujar Kapexhiu.
19 Dhjetor, 2015
Në datën 15 dhjetor 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj u takua në zyrën e tij me “Mjeshtrin e madh”, tenorin, Kastriot Tusha.
16 Dhjetor, 2015
Në datën 19 nëntor 2015, në Hotel Tirana Internacional, u zhvillua promovimi i librit ...
23 Nentor, 2015
Në datën 18 tetor 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj u takua në zyrën e tij me z. Elis Guri, Kampioni i Botës në Mundje...
19 Tetor, 2015
Në datën 8 tetor 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj takoi në zyrën e tij regjisorin e njohur Ylli Pepo, me të cilin bisedoi lidhur me çështje që lidhen me...
09 Tetor, 2015
Në datën 7 tetor 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj u takua në zyrën e tij me z.Genc Demiraj, gazetar, skenarit dhe drejtor i “Tv Amantia”, Vlorë.
08 Tetor, 2015
Poezitë e Haxhirajt janë diej të vegjël të dalë nga shpirti ku njerëzit e zhgënjyer mund të ngrohin veten në ditët e egra të acarit shqiptar.
01 Tetor, 2015
Në datën 28 shtator 2015, në ambientet e Muzeun Historik Kombëtar, Ambasada e Republikës së Polonisë në Tiranë çeli ekspozitën me temë, “Ata që rrezikuan jetën e tyre – Polakët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Holokaustit”.
29 Shtator, 2015
Në datën 29 Gusht 2015, në Orikum të Vlorës, Shoqata Kulturore Atdhetare “ Labëria”, Dega Vlorë, organizoi promovimin e Librit “ Balil Nezha Kalorës i Trimërisë” të autorit Prof. Dr. Ago Nezha.
31 Gusht, 2015
Prof. Dr. Ago Nezha Botuar në Gazeta “Tirana Observer “ 29.07.2015
30 Korrik, 2015
Në datën 23 korrik në ambientet e Universitetit Politeknik u organizua një takim i Audituesve të Kontrollit të Lartë të Shtetit me Profesor Ismet Elezin.
23 Korrik, 2015
Me datë 18 Qershor 2015, Galeria Kombëtare e Arteve, hapi për publikun në sallën e vogël të ekspozitave të përkohshme, ekspozitën "Satirë në Sheshin Skënderbej" të piktorit Lekë Tasi
22 Korrik, 2015
Në datën 9 korrik Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shetit, z. Bujar Leskaj, vizitoi dhe vendosi një kurorë me lule në Varrin Monumental të Isa Boletinit
10 Korrik, 2015
Në datën 6 korrik në qyetin e Vlorës u organizua në teatrin ‘’Petro Marko’’nga Shoqatat Atdhetare ‘’Labëria’’ dhe ‘’Ismail Qemali’’, ceremonia me rastin e 95 vjetorit të luftës epope të Vlorës.
06 Korrik, 2015
Në datën 3 korrik 2015, në Sallën e Bibliotekës së Muzeut Kombëtar, Shoqata Antikomuniste, Demokrate e të Përndjekurve Politikë, organizoi promovimin e dy librave të z. Bedri Çoku, ish i burgosur politik dhe punonjës në Kontrollin e Lartë të Shtetit.
06 Korrik, 2015
Në përvjetorin e 43-të të kryengritjes së të burgosurve politikë kundra dhunës dhe shfrytëzimit barbar, mori pjesë edhe Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit, Z. Bujar Leskaj, i cili përshëndeti
10 Qershor, 2015
I ftuar nga organizatorët e eventit më të rëndësishëm të artit dhe folklorit shqiptar, Festivalit të Gjirokastrës, Kryetar i KLSH-së, z. Bujar Leskaj mori pjesë në “Argjiro-Fest 2015”, zhvilluar në qytetin e Gjirokastrës në datat 10-16 maj 2015.
20 Maj, 2015
Më 7 maj 2015, Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj mori pjesë në ceremoninë e përurimit të Ansamblit Monumental të Mesaplikut.
11 Maj, 2015
Kreu i Shtetit, Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Bujar Nishani vlerësoi në datën 2 maj 2015, në një ceremoni të veçantë Ansamblin Folklorik “Çipini”, Vlorë duke e dekoruar me Titullin “Mjeshtër i Madh” për punën mjeshtërore dhe kontributin e shkëlqyer në fushën e kulturës tradicionale folklorike të trevës së Labërisë.
02 Maj, 2015
Data 23 prill, është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 nëntor 1995 nga UNESCO dhe është një mundësi për të njohur fuqinë që kanë librat për të përmirësuar jetën si dhe për të mbështetur të gjithë ata që i shkruajnë dhe që i prodhojnë librat. Ne të gjithë duhet të dyfishojmë përpjekjet tona për të promovuar librin, si dhe të gjitha format e tjera të leximit dhe të nxënit sepse janë mjetet më të mira për të ndërtuar një shoqërie të paqme dhe të kulturuar.
23 Prill, 2015
Aktivitet i zhvilluar nga Bashkia Librazhd, në bashkëpunim me punonjësit e KLSH-së dhe një grup ish të dënuar politikë.
27 Mars, 2015
Në datën 20 mars 2015, Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit, zhvilloi një takim miqësor me gazetarët e qytetit të Vlorës
20 Mars, 2015
Me rastin e shtatë vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, më datën 17 Shkurt 2015 Kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit, z. Bujar Leskaj, një grup audituesish dhe drejtuesish të KLSH-së vizituan qytetin historik të Prizrenit.
09 Mars, 2015
Libri i Prof.Dr.Bardhosh Gace “ Ata që shpallën Pavarësinë Kombëtare” ka karakter enciklopedik dhe ndriçon një nga momentet më të rëndësishme të historisë shqiptare, Kuvendin e Vlorës, më 28 Nëntor 1912, dhe ngritjen e flamurit kombëtar.
28 Janar, 2015
Në përfundim të analizës vjetore të KLSH-së për vitin 2014 që u zhvillua në datat 26-27 Janar 2015, në Universitetin publik “Ismail Qemali” të Vlorës, u promovua edhe libri i Dr.Greta Angjelit “Auditimi mjet për një qeverisje më të mirë: rasti i Shqipërisë“...
28 Janar, 2015
Në ambientet e Kontrollit të Lartë të Shtetit, në datën 13 janar 2015 u zhvillua një takim miqësor mes Kryetarit te KLSH-se dhe Kryetarit të Shoqatës “Labëria”, Prof.Dr.Ago Nezha, z. Axhem Gjoni, anëtar i Komitetit Drejtues të kësaj shoqate dhe z.Nedin Hoxha, si drejtues i qytetit të Vlorës në fund të viteve 80.
13 Janar, 2015
Gjatë zhvillimit të punimeve të Konferencës së tretë shkencore organizuar nga KLSH në datat 29-30 tetor, 2014 me temë “Auditimi Kombëtar në shërbim të Qeverisjes Kombëtare”...
20 Nentor, 2014
Kryetari i KLSH-së, z.Bujar Leskaj mori pjesë në “Oda Dibrane 2014”, zhvilluar në qytetin e Peshkopisë, qendër e Qarkut të Dibrës më 24-27 tetor 2014, i ftuar nga organizatorët e këtij eventi folklorik dhe artistik.
30 Tetor, 2014
KLSH me aktivitetin e sotëm nis një mënyrë të re komunikimi duke ftuar në biseda të lira dhe të hapura personalitete të ndryshme të vendit, nga hapsira mbarë shqiptare dhe të huaj. Qëllimi i këtyre aktiviteteve në trajtën e bashkëbisedimeve interaktive është zgjerimi dhe thellimi i njohurive por dhe interesave dhe kërshërisë në stafin e KLSH-s.
25 Shtator, 2014
Në vazhdim të takimeve të punonjësve të Kontrollit të Lartë të Shtetit me njerëz të shquar të artit dhe të kulturës shqiptare, me nismën e Kryetarit të KLSH-së, në datë 25.07.2014 në mjediset e këtij Institucioni, u organizua një takim me piktorët Llambi Blido dhe Lekë Tasi.
25 Korrik, 2014
Në datën 28 shkurt 2013 në zyrën e tij, Kryetari i KLSH-së zoti Bujar Leskaj takoi aktorin e njohur të skenës teatrale dhe të filmave shqiptarë z. Albert Verria
28 Shkurt, 2013
Në datën 29 janar 2013, Z. Bujar Leskaj zhvilloi një takim me përfaqësues të Shoqatës së Invalidëve te Vlorës
29 Janar, 2013
Më datën 05 Janar 2012, Kryetari Leskaj zhvilloi një takim me Presidentin e Shoqatës së Invalidëve të Punës të Shqipërisë z. Abdulla Omuri
05 Janar, 2012